Volontirajte!

Obrazac prijave

Zašto se pridružiti zajednici Arka – Korablja?

Zajednica Arka – Korablja pruža mogućnosti za jedinstvena prijateljstva i susrete s originalnim ljudima uz koje svaka osoba može otkriti tko je, a ne samo što je sposobna činiti

Ukoliko imate znanja, vještina i vremena, pridružite nam se kako bi mostovi koje pokušavamo graditi bili još ljepši!

Ukoliko vjerujete u mogućnosti i stvaralački potencijal osoba s intelektualnim teškoćama, došli ste na pravo mjesto

Zajednica Arka – Korablja nije samo pružatelj socijalnih usluga, već je nešto više – to je mjesto pripadanja bez obzira na svoje sposobnosti

Stvarajmo svijet u kojemu svi pripadaju:

  • Gradimo uzajamne odnose- Mi smo predani, nadareni i srdačni. Našu viziju i vrijednosti želimo primijeniti na praktičan način.
  • Mijenjamo zajedno živote- Prijateljstvo s osobama s intelektualnim teškoćama mijenja naše poglede prema drugima.
  • Osobno putovanje- Arka – Korablja pruža jedinstveno iskustvo koje vam može promijeniti život, te potaknuti na osobni rast kroz međusobne odnose

Budite volonter u našoj dnevnoj radionici

Wave

Sudjelovanje u radnim programima za osobe s intelektualnim teškoćama obuhvaća pružanje podrške osobama s teškoćama u radnim aktivnostima kao što su izrada nakita, majstorski radovi, sudjelovanje u timu za održavanje edukativne radionica u školama za učenike nižih razreda, posjeti obiteljima osoba s višestrukim teškoćama, podrška u izvršavanju radnih aktivnosti na otvorenom tržištu rada (radni asistent).

Budite volonter u vikend-programima

Wave

Od subote ujutro do nedjelje poslijepodne provodimo vrijeme zajedno. Vikendi su prilika za rast u samostalnosti, odlučivanje o tome kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme te što skuhati za nedjeljni ručak prijateljima.

Budite volonter na našem sajmu rabljenih stvari

Wave

Sajam se tradicionalno održava tri puta godišnje. U njegovoj organizaciji sudjeluju brojni volonteri i sugrađani.

Iskustva naših volontera

Wave

Volontiranje u Arci naučilo me koliko je malo potrebno da prijateljstvo bude veliko, a jednostavno. Naučilo me da je svaki čovjek jedinstven i predivan na svoj način. Arka je za mene mjesto susreta, slavlja, otkrivanja talenata i prijateljstva.

Valentina (volonterka), 26

Arka je najsretnije mjesto koje znam. Mjesto prihvaćanja, osmijeha, zagrljaja i povjerenja. Žarište ljubavi koje preobražava svijet.

Iva (volonterka), 35

Moji prvi dolasci u Arku bili su sa željom da nekome pomognem, da se osjetim korisnim i vrijednim, ali nakon nekoliko susreta shvatio sam da Arka kroz zajedništvo, radost i brigu jednih za druge puno više daje nego što ja imam za dati. I umjesto da ja pomognem njima, oni su pomogli meni.

Na svakom će vas dolasku dočekati toliko radosno kao da se niste vidjeli 100 godina, premda ste se možda vidjeli dan prije, a sa svojim spontanim izjavama su u stanju svako mrgodno lice pretvoriti u osmijeh. Boraveći sa osobama zajednice Arka-Korablja imate osjećaj kao da ste okruženi osobama koje posjeduju super moći koje mijenjaju vaše raspoloženje, svijest, životne i poslovne prioritete i sve ono što ste mislili da je bitno... Osobe u zajednici Arka - Korablja su moji prijatelji i moji superjunaci.

Josip (volonter), 33