Božićna kampanja “Prijateljstvo koje mijenja”

Dragi prijatelji,

život osoba s intelektualnim teškoćama često je obilježen velikom samoćom i jednoličnošću. Vašim donacijama omogućujete 18 osoba s intelektualnim teškoćama da sudjeluje u aktivnostima zajednice Arka Korablja i razvijaju svoje talente kojima će doprinositi društvu u kojem živimo. Zajednica Arka Korablja je sigurno mjesto pripadanja i izgradnje prijateljskih odnosa. Također, mnogi volonteri koji su prošli kroz našu zajednicu, njih preko 150, svjedoče o istinskoj promjeni koju je zajednica i prijateljstvo s osobama s intelektualnim teškoćama donijela u njihov život. Donacijama omogućujete širenje misije zajednice Arka Korablja kroz uključivanje novih osoba s intelektualnim teškoćama koji čeznu za mjestom pripadanja.

 

Pozivamo vas da se uključite u našu božićnu kampanju kako biste nam omogućili da u 2019. godini nastavimo našu misiju jer je još mnogo osoba s intelektualnim teškoćama koji čekaju da pronađu prijatelje i mjesto kojem pripadaju!

 

Donirati možete ovdje!

 

Pogledajte video u nastavku i doznajte koliko je sreće moguće upakirati u 1 minutu i kako izgleda prijateljstvo koje mijenja! ❤😊

 

 

Hvala vam! 🤗💕

Iskustva naših volontera

Wave

Moji prvi dolasci u Arku bili su sa željom da nekome pomognem, da se osjetim korisnim i vrijednim, ali nakon nekoliko susreta shvatio sam da Arka kroz zajedništvo, radost i brigu jednih za druge puno više daje nego što ja imam za dati. I umjesto da ja pomognem njima, oni su pomogli meni.

Na svakom će vas dolasku dočekati toliko radosno kao da se niste vidjeli 100 godina, premda ste se možda vidjeli dan prije, a sa svojim spontanim izjavama su u stanju svako mrgodno lice pretvoriti u osmijeh. Boraveći sa osobama zajednice Arka-Korablja imate osjećaj kao da ste okruženi osobama koje posjeduju super moći koje mijenjaju vaše raspoloženje, svijest, životne i poslovne prioritete i sve ono što ste mislili da je bitno... Osobe u zajednici Arka - Korablja su moji prijatelji i moji superjunaci.

Josip (volonter), 34

Arka je najsretnije mjesto koje znam. Mjesto prihvaćanja, osmijeha, zagrljaja i povjerenja. Žarište ljubavi koje preobražava svijet.

Iva, 35

Volontiranje u Arci naučilo me koliko je malo potrebno da prijateljstvo bude veliko, a jednostavno. Naučilo me da je svaki čovjek jedinstven i predivan na svoj način. Arka je za mene mjesto susreta, slavlja, otkrivanja talenata i prijateljstva.

Valentina (volonterka), 26

Objavljeno: 10. prosinca 2018.